Gastronomie

FESTIVAL VÍN V UHERSKÉM HRADIŠTI

GASTRONOMIE ANEB SNOUBENÍ VÍN A POKRMŮ

SPECIALITY ŠÉFKUCHAŘE PAVLA DAŇKA

PůvodPavel Daněkem z Uherského Hradiště, se po dlouhodobém čerpání zkušeností v hlavním městě, vrátil zpět na Moravu a v současné době těší svým uměním hosty Penzionu Zikmundov v Buchlovských horách. Spolupráce se zahraničními kolegy, poznávání cizích zemí a jejích chutí a vůní, se výrazně podepsaly na jeho gastronomickém rukopisu. O ukázku ze své pestré kuchyně se s Vámi rád podělí.

DEGUSTAČNÍ MENU v průběhu Festivalu vín:

Předkrmy: Černý losos, pomeranč + Bůček, meloun

Hlavní chody: Entrecote, rozmaryn, česnek + Kachna, perník + Trhané hovězí BBQ

  

ÚŽASNÉ DEZERTY A DOMÁCÍ ZMRZLINA V PODÁNÍ VES-CAFÉ

Logo Ves-CaféVescafe je myšlenka. Skloubení chutí, poctivosti, lásky, práce, času atrpělivosti. Výsledkem naší myšlenky jsou zmrzliny, dorty, káva a další nápoje. Čas a láska, kterou do nich vkládáme, dávájí každému našemu produktu život a jeho vlastní příběh, jeho chuť. To vše Vám naservírujeme v prostředí klidu, příjemné hudby a odpočinku. V prostředí, ve kterém jste pány času Vy sami.

Na festivalu vín se budou nabízet vyladěné smetanové zmrzliny -madagaskarská vanilka, mléčná čokoláda, marcipánový Mozart, likérová špičku, dále pak osvěžující sorbety citron, jahoda, mango, maracuja, černý rybíz a sorbet z hořké čokolády, kousků korpusu a meruněk, coby mražené vídeňské pokušení.

V dezertním menu necháváme prostor pro překvapení, ale alespoň náznakem: pár druhů tartaletek, medovníčky, Pannacotta, arašíd v karamelu, banán v čokoládě, jogurtová jahoda. Bude to božské!

 

 

 

BIO SÝRY A PEČIVO Z EKOFARMY JAVORNÍK

Ekofarma JavorníkMalá ekofarma, která hospodaří v systému ekologického zemědělství s šetrným přístupem k půdě a kvalitním podmínkám pro chov skotu.
Vlastní malá mlékárna, kde vyrábí čerstvé sýry a další mléčné výrobky. Naše výrobky jsou vyráběny z vysoko-kvalitního bio mléka s vysokým obsahem esenciálních živin a neobsahují žádné konzervační látky.
Naší filozofií je: zdravá půda + zdravá krmiva = kvalitní vlastní produkty a potraviny.

V nabídce na festivalu bude BIO – Čerstvý sýr, BIO – Čerstvý sýr s kořením, BIO – Čerstvý sýr s bylinkami, BIO – Balkánský sýr, BIO – Hermelín, BIO – MINI Eidam. K dispozici bude i degustační menu všech sýrů dohromady. K vínu ideální, mňam!

 

TĚŠTE SE, MÁTE NA CO! 

Pod první výběžky Bílých Karpat do malebné slovácké vesnice Blatnice pod Svatým Antonínkem vás zveme nejen k ochutnávce našich VOC vín.

Ochutnejte VOC vína přímo u vinaře. Putování po blatnických búdách 2018.
Předprodej vstupenek od prosince a více info na www.vinariblatnice.cz